Laat ik me even voorstellen

Ik ben Mirjam, 46 jaar en getrouwd met Erik. Met onze 3 honden, 1 poes en 2 kippen wonen we in een prachtig boerderijtje in Drenthe. 

Mijn hele leven volg ik al mijn eigen pad, dit maakte mij vaak anders dan anderen. Toen ik kind was zonderde ik me vaak af, speelde ik graag alleen en klom ik in de hoogste bomen om daar te genieten van de rust en natuur. 

Later kwam ik er achter dat ik HSP ben, hoogsensitief. Hierdoor ben ik heel gevoelig voor kleuren, geuren en visuele prikkels. Ik ruik, hoor, zie en voel alles wat anderen niet doen. Soms erg lastig maar vaak ook heel handig 😉

Het spirituele loopt als een rode draad door mijn leven. Hier is nooit raar over gedaan en ik mocht zijn wie ik ben, op mijn 20e ben ik me gaan verdiepen in diverse stromingen en religies. Het Sjamanisme heeft me hier altijd in aangetrokken en toen ik daar over begon te lezen en te leren voelde het als thuiskomen voor mij. 

In 2005 volgde ik een sjamanistische jaaropleiding “Footprints of the soul” en maakte ik contact met mijn spirit guide en krachtdieren. Ik maakte mijn eigen sjamanentrommel en samen hebben we er al heel wat uren op zitten. 

Alles wat ik doe, doe ik op mijn ritme van de natuur. Alles wat leeft en bloeit heeft een ziel, zo ga ik daar ook mee om. Krachtplaatsen bedanken als je er geweest bent, een kadootje achter laten als dank, voor mij heel normaal.

Het lezen over zijn zoals je bent, doen wat je wilt en leven zoals je wilt leven had zo mijn interesse gewerkt dat ik besloot een Forum op te zetten. Het Magisch Forum.
Dit forum was in een mum van tijd één van de grootste in internetland en veel mensen van diverse stromingen zagen het als hun thuis.
Het was voor veel van hun een soort van thuiskomen en ontspannen praten met gelijkgestemden. 

Ik genoot van alle verhalen en ervaringen die iedereen deelde en vond alles interessant. De hekserij en Sjamanisme trokken mijn aandacht en daar ben ik me verder in gaan verdiepen. Op een mooie en fijne manier vieren van de jaarfeesten en het doen van rituelen.
Ik besloot meetings te gaan organiseren, honderden mensen melden zich aan en op een mooie locatie in verschillende boerderijen logeerden wij en 4 dagen lang vierden we feest met elkaar. Iedereen was geïnteresseerd in elkaar en leerde van elkaar.

Ondertussen had ik een kring opgezet voor iedereen die interesse had in hekserij. De Miakoda kring (Miakoda = power of the moon). Uit het hele land melden mensen zich aan en vierden we de jaarfeesten op diverse plekken in het land.

26 juli 2003 besloten we te handvasten. Een mooie spirituele manier van trouwen en je aan elkaar verbinden. Bij het hunebed bij Noord Sleen hadden een super mooie magische dag.  Familie en vrienden waren aanwezig, onbekenden die het hunebed kwamen bezoeken keken raar op maar bleven toch kijken. Ze aten en dronken met ons mee en genoten er van.

Wij zijn die dag voor eeuwig aan elkaar verbonden, dus komen in dit leven en in het volgend leven niet meer van elkaar af 😉 

Het forum en de kring bestaan niet meer en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog vaak mis. Mijn liefde voor het spirituele en de diverse religies en stromingen is altijd blijven bestaan. Dat is wie ik ben en waar ik graag mensen meer over vertel en ze mee wil nemen op dit mooie pad.